Artikeln är publicerad i nittonde Månväven

När pendeln slår över

av Hild Lorentzi

Jag ser framför mig en ny värld som bygger på omtanke, kärlek och samarbete. En värld där vi arbetar tillsammans, istället för mot varandra, där vi hjälper varandra istället för att konkurrera med varandra. Det finns nog med resurser, om vi hushållar med det vi har och delar med oss.
Tänk om vi kan skapa ett samhälle där varje människas behov avgör vad hon har rätt till. Ett bytessamhälle som är mer självförsörjande, på individuell, lokal, regional och nationell nivå.
Mycket av saker som säljs och köps idag, i varje fall i vår del av världen, skulle vi kunna leva utan. Men vem har inte någon gång, när livet känns trist och tomt, tänkt: ”Det här kan jag väl unna mig”?

Hild%20vid%20sina%20skjortorHS

Det kan vara svårt att sätta fingret på varför jag behöver unna mig saker, svårt veta varför jag tror att jag blir lyckligare av att shoppa.
Vi människor lever farligt just nu. Speciellt i våra högteknologiska samhällen. Västvärlden har tagit det bibliska citatet ”herravälde över naturen” till oansvariga höjder. Och har separerat oss från både natur och ett högre medvetande. Undra på att vi blir vilsna och oroliga.

Ett cirkulärt liv

När jag var liten sydde självklart mamma våra kläder. Jag ärvde kläder av mina storasystrar tills jag växt om dem. Jag lärde mig sy tidigt och har alltid lagat och lappat. Idag är det en lustfylld last att hålla mina kläder vid liv med både lappar och broderier. Jag behöver i stort sett aldrig köpa något nytt. En ny sak ger tillfredsställelse för stunden, ett plagg jag lagat, om så bara en trasig ficka, gör mig nöjd varje gång jag stoppar handen i fickan och hålet är borta! 
I slutet av 70-talet blev jag lärling hos en skomakare och öppnade 1983 sko- och skinnmakeri tillsammans med en vän. Vi sålde även kläder i andrahand. Då rynkade många på näsan åt att laga och återanvända. Men vi hade roligt. Och det kändes meningsfullt.
Vad härligt det är att det blivit rumsrent att köpa begagnat och att laga och lappa. I min stad Nyköping finns gott om loppisar och olika verksamheter som arbetar med återbruk och ­återvinning. Eskilstuna har en stor återbruksgalleria, ReTuna, sedan flera år och helt nyligen har två kvinnor startat Cirkulenterna med inriktning på Återbruk, Hållbarhet och cirkulär ekonomi i Nyköping. Det ger mig hopp.
En cirkulent hyr, byter, lånar, vårdar och köper begagnat. Cirkulenterna huserar i ett återbrukat hus, Gamla Residenset byggt 1726 som bostad till dåvarande Landshövdingen. Huset har en lång historia. Cirkulenterna vill inspirera till omställning, hållbarhet och återbruk inom företag, organisationer, kommuner och föreningar.

Nycklar till framtiden

Cirkulenternas fokus på affärsmodeller får mig dock att fundera. Jag tror inte att det räcker. Jag tror inte det finns förutsättningar för omställning till hållbar livsstil och hållbar energi inom vårt ekonomiska system.
De globala kapitalisterna har tagit makten över våra gemensamma jordiska tillgångar. Mediemogulerna har tagit makten över våra offentliga samtal. Med vilken rätt? Jo de har köpt sig den rätten!
Jag tror och hoppas att fler och fler får upp ögonen för att girighet, maktbehov och stora egon allt för länge har fått styra. Med katastrofala följder för oss människor. Både klimatet och demokratin kräver en radikalt ny ägandefilosofi. Samhälleliga rättsprinciper behöver stärkas rejält för att vi ska kunna hantera klimatet genom demokratiska processer. Frågan är hur det privatiserade ägandet ska kunna demokratiseras? Hur kan vi komma åt denna rovdrift av demokratin och av vår och våra barns framtid?
Det är lätt att förtvivla, bli förvirrad och känna sig nedslagen Men tänk var härligt det skulle vara om vi alla inser att vi kan bidra till en förändring. Inser att du och jag håller i nycklarna till att förändra vårt samhälle.

Tidl%C3%B6sa%201%20Hild%20LorentziHS

Kärlekens ton

Vi utstrålar alla vad vi tänker och känner. När du och jag hittar en ton av fred och kärlek kommer den tonen att sätta igång ett vibrationsfält som smittar av sig.
Om vi är tillräckligt många som skickar ut en ton av ovillkorlig kärlek får det en kraftfull inverkan på hela samhället. Det skapar en cellmässig resonans som positivt påverkar och gagnar vår hälsa. Det aktiverar en process av djupgående healing och balans.
Att vara en ljusarbetare innebär att bli medveten om hur vi blir manipulerade till att livnära det destruktiva medvetandet. Vi behöver omfamna naturen och tillbringa mycket tid med naturens element. En inre värld öppnas då för oss. Om vi alla gör detta kan inte det destruktiva medvetandet få någon energi och kraft att överleva.

Moder Jord-nätverket

I många år publicerade Maria och Manne Marias kanaliseringar via nätverket Moder Jord. Jag berördes av det jag hörde och deltog i många healingsessioner för Moder Jord.
Nätverket försvann men jag fortsatte meditera och fick kontakt med den gudomliga Ursprungskällan. Varje morgon drar jag ner energi, fyller på i min kropp och i min aura och delar med mig av energin till alla i min omgivning som är mottagliga. Nu har Moder Jord-nätverket återfötts. Jag blev så glad. Manne fick en hälsning som gav honom en stark drivkraft att öppna upp nätverket och berätta om det som hänt.
Under åren de drev nätverket blev de ofta motarbetade. Det var främst Maria som var måltavlan. De levde i en form av energimässig tortyr i över tio år men kände ändå att de skulle fortsätta med sin livsuppgift, de upplevde att de hade det energiskydd de behövde.
Men våren 2018 började Maria må allt sämre och fick diagnosen elakartad bröstcancer Komplikationer tillstötte och i mars 2020 somnade Maria in. Hennes själ släppte taget och återgick till den Gudomliga källan.
Deras guider berättade att de motarbetats dels av makteliten på jorden men också av illasinnade kosmiska civilisationer och destruktiva överdimensionella väsen. Dessa är alla livrädda för att du och jag och fler och fler människor får kontakt med vårt gudomliga jag, vår inre Urkraft. Det skulle bli maktelitens fall om vi alla vaknade upp andligt. Tänk vad fantastiskt, vi skulle kunna bidra till balans mellan den kvinnliga och manliga energin. Balans mellan känsla och omsorg /det s k kvinnliga/ och tanke och handling /det s k manliga/.

Tillit,%201992HS%20

Pendeln slår över

Vad vi behöver är tillit. Moder Jord är vår Urmoder. Det är hög tid att återförenas med henne. Genom att arbeta med jordhealing stärker vi vår egen kanal till de kvinnliga energierna i Jordens inre. Vi helar både oss själva och Moder Jord.
Det gamla systemet håller på att kollapsa. Vår civilisationshistoria accelererade våldsamt under den industriella revolutionen och nu gäller det att inte upprepa de mest ödesdigra misstagen.
Manne skriver att den obalanserade manliga energin har nått sina extremaste former och fått storhetsvansinne. Den har blivit ett destruktivt monster som är inriktad på att utrota den kvinnliga energin fullständigt. Jag köper den beskrivningen.
Pendeln är dock på väg att slå över, skriver Manne vidare på Moder Jord-nätverkets hemsida. Alla människor som är redo att gå in den nya Tidsåldern kommer att väckas upp.
I meditation kan vi sätt oss i kontakt med vår inre gudomlighet. Tänk vad underbart att vakna upp till ett liv där manlig och kvinnlig energi är i balans både inom oss och mellan oss. Tänk vad härligt att få leva i fullständig harmoni med oss själva, varandra, djuren och naturen. Att få leva i en värld där vi har roligt tillsammans.

Hild Lorentzi: firar vintersolstånd, bakar bröd, ­broderar fritt, njuter i min trädgård av blommor och fjärilar.